Eigen vaartuig

Wil je met je eigen vaartuig (sloep, bootje, kano, waterfiets) genieten van het Blauwe As Festival? Dat kan! Is je vaartuig maximaal 1,50 meter hoog (gemeten vanaf de waterspiegel) en maximaal 12,50 meter lang? Dan kun je met je eigen vaartuig naar het Blauwe As Festival komen. Toegang met je eigen vaartuig is gratis. Je dient je wel van te voren aan te melden (uiterlijk donderdag 14 september). Overnachten is kosteloos mogelijk. Je kunt je via onderstaand formulier aanmelden.

Wees er snel bij want VOL = VOL.

In het kort

  • Geniet vanaf het water van de concerten op het drijvende podium
  • De maximale hoogte van je vaartuig gemeten vanaf waterspiegel is 1,50 meter
  • De maximale hoogte van je vaartuig lengte is 12,50 meter
  • We zien het vaartuig graag feestelijk versierd en verlicht
  • Deelname d.m.v. opgave via onderstaand formulier
  • Overnachten is kosteloos mogelijk inclusief sanitair

Logistieke informatie

Ben je van plan gebruik te maken van je eigen vaartuig tijdens het Blauwe As Festival? Dan vind je hier alvast wat informatie.

Naar het evenementengebied varen is mogelijk via de Drentse Hoofdvaart. Je vaart dan door naar de nieuwe sluizen. Direct daarna vaar je het evenementen gebied in en beleef je het spektakel vanuit je eigen boot.

Wil je met de auto aanrijden en je boot ter plekke in het water laten dan kan dat bij de boothelling van de Asser roeivereniging (Kanaaldijk 31, Loon).

Aangepaste tijdstippen schutten i.v.m. Blauwe As festival

15 september
Schuttingen heen: van 18.00 uur tot 19.00 uur
Schuttingen terug: om 23.00 uur en 24.00 uur

16 september
Schuttingen heen: van 18.00 uur tot 19.00 uur
Schuttingen terug: om 24.00 uur en 01.00 uur

Wil je blijven overnachten of je vaartuig laten liggen? Geen probleem. Je kunt dan afmeren tussen het drijvende podium en de sluis. De schuttijden voor zaterdag 16 en zondag 17 september zijn 10.00, 11.00 en 13.00 uur.


Tijdens het Blauwe As Festival zal de vaarroute door het centrum gestremd zijn. Dit om een veilig evenementengebied te kunnen garanderen. Doorvaart door het kanaal van Assen zal op vrijdag 15 en zaterdag 16 september niet mogelijk zijn.