Bert Heerink

Bert Heerink

Bert Heerink

Vrijdag 15 september |

Met de Nederlandse band Vandenberg had Bert Heerink in de jaren tachtig twee wereldhits: Burning Heart en Different Worlds. Bekend werd hij verder door in 1995 op melodieën van oude rocknummers enkele reclamespotjes van Heineken in te zingen. De nummers Zon in de Winter, Doe wat je wil en Julie July werden hits. Deze nummers, in totaal acht, werden gebundeld op het album Storm na de Stilte. Voor dit album kreeg hij een gouden plaat. In 2007 en 2008 maakte Bert met het Noord Nederlands Orkest (NNO) met Symphonic echoes of Pink Floyd een tournee, waarin nummers van deze Engelse rockformatie centraal stonden. Naast Heerink namen Antonie Kamerling en Erik Mesie de zangpartijen voor hun rekening. Vanaf april 2012  is Bert met Jan Akkerman op toernee met het origineel gebrachte eind jaren’60 werk van de band Brainbox onder de naam “My Brainbox”.

Sinds 2013 zingt Bert Heerink bij Pink Floyd Project, waar hij in november 2012 middels een gastoptreden al acte de présence gaf. Bij Pink Floyd Project neemt Heerink de zangpartij van Roger Waters voor zijn rekening.

Bert speelt dit jaar de hoofdrol in de symfonische rockmusical “War of the Worlds”  die vanaf september landelijk zal gaan toeren.
In de aanloop naar zijn 65e verjaardag en 50 jaar artiestenjubileum krijgt Bert een maandelijkse column aangeboden in een aantal grote regionale bladen. Daarnaast wordt de “Golden Heerink Tour” aangekondigd voor 2018 waarin Bert de feestelijkheden gaat vieren