Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

| Vrijdag 15 september

Op vrijdag 15 september speelt het Noord Nederlands Orkest samen met o.a. Mooi Wark, Tangarine, Alides Hidding, Bert Heerink & Jan Akkerman, King of the world, Hangover Paradise en met een talent van Popsport Drenthe.

Noord Nederlands Orkest

Het NNO werd opgericht in 1862 en is daarmee Nederlands oudste professionele symfonieorkest. Het brengt symfonische muziek tot leven in de drie Noordelijke provincies, met zo’n 120 concerten per seizoen: in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen. Ook toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam.

Het NNO is het meest veelzijdige orkest van Nederland. De programmering is verrassend en breed; van puur en onversneden klassiek tot cross-overs met popmuziek. Het orkest laat graag ‘nieuwe oren’ kennismaken met symfonische muziek, bijvoorbeeld via de Pieter Roelf Jeugd concerten en de gratis lunch- en buitenconcerten. Ook is het NNO geregeld te beluisteren op de radio. Er is een nauwe samenwerking met diverse andere kunstinstellingen, het Prins Claus Conservatorium en de conservatoria in Amsterdam en Den Haag.

Mooi Wark

De band is opgericht in 1992 en bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en John Roffel (drum). Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek, hierdoor is elk optreden anders. Het repertoire tijdens optredens bestaat vaak uit veel vrolijke nummers, meestal rock-‘n-roll.

Tangarine

Hun nieuwe album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkomt op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek. De opnames vonden eerder dit jaar plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. Calexico-voormannen John Convertino en Joey Burns vormen op There and Back de ritmesectie van Tangarine.

Alides Hidding

Alides Hidding is een zanger, songwriter en veelzijdige muzikant van Nederlandse bodem. Hij is de oprichter en zanger-gitarist van de disco-funkband de Time Bandits, die verscheidene hits hadden in binnen- en buitenland. Naast deze succesformule van de jaren ’80 beoefent deze muzikale duizendpoot nog tal van andere activiteiten, die op deze website vermeld worden. Alides treedt nog steeds op: solo, duo of met live band. En zoals hij zelf zegt: “Ik zing nu met nog meer gevoel!

Bert Heerink & Jan Akkerman

Jan Akkerman is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem, samen met ex-Vandenberg zanger Bert Heerink vormt hij My Brainbox. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft Jan Akkerman samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakt meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij zich van zijn verschillende kanten laat horen en zijn creativiteit de vrije loop laat gaan en waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance combineert.

King of the world

Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “ (K)ing (O)f (T)he (W)orld“ Ruud Weber (leadvox/bgtr), Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Erwin Java (gtr). In minder dan 4 jaar tijd heeft deze groep via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014) en “Live at Paradiso” (2015) zijn reputatie in het Nederlandse bluescircuit gevestigd. Alle 3 albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Highlands, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, Doornroosje en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.

Hangover Paradise

Hangover Paradise is een prog-rockband, geïnspireerd door de muziek van de grote bands zoals Genesis, Marillion, Rush en Pink Floyd. De band bestaat uit zeven ervaren en veelzijdige muzikanten.  Elk nummer is een klein muzikaal avontuur en wordt vol, en groots neergezet. Prachtige intro’s, soms bombastisch, soms smooth, verrassende overgangen, gitaarwerk om van te smullen, strak en groovend baswerk, harmonisch knallende drums, gedreven vocalen gecombineerd met variërende toetsenpartijen van de twee keyboardspelers maken van Hangover Paradise een symfonisch rockavontuur.