Writersday

Writersday

Writersday

| Zaterdag 16 september

Waar “Picking Flowers on the Moon”, het debuut album van de band Writersday, nog vol stond met onvervalste ‘singer songwriter’ songs, laverend tussen de verhalende stijl van Americana, Country en Pop uit Liverpool is de sound van het tweede album “Desert Songs” directer, ongepolijst en heeft de elektrische gitaar een prominentere rol gekregen.

Het album klinkt zoals het is genoemd. Elke song zou een soundtrack kunnen zijn van een oude western of Tarantino film.  12 songs die elkaar perfect aanvullen, van zacht en melodieus tot stevige rock. Het nummer ‘Where Do We Go When This Planet’s Full’  is daar een mooi voorbeeld van; een kleurrijk rustig begin, dan eindigend met een stevige gitaarsolo in U2-achtige sfeer.

Leadzanger en songwriter Sjoerd Hoogma heeft een voorliefde voor lyrics die vol staan met metaforen. Toch schuwt hij er niet voor om op heel directe wijze zijn zielenroerselen te delen. “Schrijven is het mooiste  wat er is”, zegt hij. “Het is toveren met woorden en klanken, en er is zoveel te vertellen. Met muziek kun je er voor zorgen dat de grootste pijn gedragen kan worden.”

De nieuwe single “Heaven can Wait” is inmiddels al op NPO2  te horen geweest.