Symphony in Blue is een openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest met Drentse artiesten op 15 september in het nieuwe Havenkwartier in Assen.

Het Noord Nederlands Orkest treedt op met:

  • Alides Hidding (Time Bandits)
  • Bert Heerink (Vandenberg/kayak) & Jan Akkerman (Focus/Brainbox),
  • Mooi Wark
  • King of the world (Erwin Java/Cuby&Blizzards),
  • Tangarine
  • Hangover Paradise.

Ook zal DJ Wessel uit Assen als finalist van Popsport Drenthe een nummer met het NNO spelen.

Het idee voor Symphony in Blue ontstond  door de wens van de Asser rockband Hangover Paradise om hun repertoire samen te spelen met een symfonieorkest. Het NNO werd daarbij meteen als de ideale partner gezien, lettende op het regionale werkgebied en brede ervaring in cross-overs tussen klassieke muziek en hedendaagse artiesten.

Dit basisidee werd al snel uitgebreid tot het organiseren van een concert met meerdere artiesten. Bekende namen uit de eigen provincie. Verschillende muzikale stromingen, tijdens 1 concert, gearrangeerd voor een symfonieorkest. Gratis toegankelijk voor iedereen in Drenthe. De stichting Blue Symphony Noord Nederland werd opgericht, waarvan Harry Tupan (algemeen directeur Drents Museum), Hilko Folkeringa (directeur Theater De Nieuwe Kolk) en Marieke Vegt (directeur K&C Drenthe) het bestuur vormen.

De ideale mediapartner werd gevonden in NDC mediagroep (Dagblad van het Noorden en Podium TV), die het concert rechtstreeks op televisie gaat uitzenden. Symphony in Blue wordt gepresenteerd door Bert Haandrikman uit Borger (KRO/NCRV-radio 2)

Symphony in Blue: vrijdag 15 september vanaf 20.30 uur aan de Havenkade in Assen.

Sponsoren Symphony in Blue